M167062 scaled

Smit Juridisch Advies deelnemer van Lean & Green. Op naar een duurzame toekomst!

Ieder jaar maken wij vele kilometers om onze cliĆ«nten te bezoeken. We doen dat maar al te graag, maar dat betekent wel dat we daarmee het milieu belasten en heel wat CO2 uitstoten. Daar moest wat aan gedaan worden! Toen wij dan ook begin dit jaar in aanraking kwamen met het Lean & Green programma van Connekt (wellicht bekend van de stickers op vrachtauto’s) werden wij enthousiast en hebben niet lang getwijfeld om aan dit programma mee te doen.

 

Voor als u het niet kent; het Lean & Green programma is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. Als een organisatie met een Plan van Aanpak kan aantonen dat zij 20% CO2-reductie kan behalen in vijf jaar tijd, komt zij in aanmerking voor de Lean and Green Award.

 

In het afgelopen jaar zijn wij druk bezig geweest met het opstellen van een Plan van Aanpak. Hoe kunnen wij ons steentje bijdragen aan vermindering van de CO2 uitstoot? Uiteindelijk hebben wij gekozen om vaker duurzame brandstoffen te tanken en een schonere auto aan te schaffen. Dit resulteerde dit najaar in een goedgekeurde Plan van Aanpak en uiteindelijk in een feestelijke awarduitreiking op 24 november 2016. Bij Staatsbosbeheer te Havelte kregen wij tussen de schapen onze award uitgereikt en konden netwerken met andere ondernemers die duurzaamheid ook hoog op de agenda hebben staan. Erg inspirerend!

Gerelateerde posts