hersenletsel II

Letselschade en schadevergoeding bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Een ongeval zit in een klein hoekje. Een moment van onoplettendheid kan enorme gevolgen hebben. Een automobilist die zijn aandacht er even niet bij heeft of een stoeptegel die los ligt. Met het toegenomen gebruik van social media in het verkeer, neemt het aantal ongevallen alleen maar toe.
 
Letsel als gevolg van een ongeval is er in vele soorten en maten: groot, klein, ernstig, van voorbijgaande aard en met blijvende gevolgen. Vaak wordt er in eerste instantie in het ziekenhuis op bepaalde zaken gefocust. Er worden röntgenfoto’s genomen om na te gaan of u niet iets gebroken heeft. Soms wordt aan andere zaken geen aandacht geschonken en komen die pas later naar voren. Vaak is dat bij niet aangeboren hersenletsel het geval.
 
De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel
Er is één ding wat zeker is voor wat betreft de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel: het uit zich bij iedereen verschillend. U kunt klachten hebben op neurologisch, cognitief, emotioneel en psychiatrisch vlak. Daar komt nog bij dat de klachten vaak moeilijk te verklaren zijn. Veelal heeft u met niet aangeboren hersenletsel één of meerdere van de volgende symptomen:
 

  • vaak somber
  • chronisch moe
  • neemt geen initiatief meer
  • problemen met plannen
  • er zit geen rem meer op
  • snel boos
  • oriëntatieproblemen
  • vergeetachtigheid (tijdelijk geheugenverlies)
  • concentratieproblemen
  • moeite met taal en communicatie (afasie)
  • overprikkeling
  •  
    Heeft u een ongeval gehad en herkent u één of meerdere symptomen? Dan is het raadzaam om u te laten onderzoeken. Daarbij geldt dat een gebroken been eenvoudig is vast te stellen aan de hand van een foto. Bij hersenletsel is dat anders. Niet al het hoofdletsel is goed op een scan waar te nemen. Vaak is de behandelend specialist niet bedacht op gedragsveranderingen. Wijs uw specialist hier op.
     
    Hoe wij u helpen als u niet aangeboren hersenletsel heeft opgelopen
    Wij realiseren ons dat wij anders met een cliënt met hersenletsel moeten omgaan dan met een cliënt die geen hersenletsel heeft. Het is belangerijk om te luisteren en door te vragen. Wij maken daarom extra tijd vrij om ons in u te verdiepen. Verlopen de contacten met de zorgverleners naar wens? Vinden de juiste onderzoeken plaats? Vaak heeft iedere medisch specialist een eigen terrein en blijkt het lastig om verder te kijken dan de neus lang is. Ook daar is voor ons een taak wegelegd, om na te gaan in hoeverre ook sprake zou kunnen zijn van veranderd gedrag en niet aangeboren hersenletsel.
     
    Al met al gaan wij een band met u aan en gaat onze dienstverlening verder dan alleen het vorderen van schadevergoeding bij de aansprakelijke partij. Omdat het medisch traject lang kan duren, betekent dat ook dat een definitieve schadeafwikkeling lang kan duren. Dit neemt al snel enkele jaren in beslag. Wij nemen u stap voor stap aan de hand en vragen gedurende de zaak bij de aansprakelijke partij voorschotten aan, zodat u niet in financiële nood komt.
     
    Tot slot
    Heeft u niet aangeboren hersenletsel opgelopen? Kijk dan eens voor meer informatie op de website van de hersenstichting en neem natuurlijk contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

    Gerelateerde posts