auto ongeluk

De veroorzaker van het ongeval is met zijn auto doorgereden. Wat nu?

Een verkeersongeval is een vervelende situatie, vooral als u hierdoor letselschade oploopt. Vaak betekent dat een lange weg naar herstel en vergoeding van uw schade. Maar wat als de veroorzaker is doorgereden en u zijn gegevens niet heeft kunnen noteren? Waar kunt u dan terecht voor het verhalen van uw schade?
 
In een dergelijk geval kan het Waarborgfonds Motorverkeer (onderdeel van De Vereende) uitkomst bieden, althans als u aan een aantal vereisten voldoet:

    1. Het ongeval moet in Nederland zijn gebeurd.
    2. U moet aantonen dat de schade door een motorvoertuig is veroorzaakt. Dit bewijs kan bijvoorbeeld worden geleverd door een expert, gespecialiseerd in het beoordelen van voertuigschades.
    3. Ook moet u aantonen dat de bestuurder van het motorvoertuig aansprakelijk is. U kunt dit bewijzen door getuigenverklaringen en/of een politierapport.

Voldoet u aan bovenstaande vereisten, dan bent u er nog niet. Het Waarborgfonds Motorverkeer vereist namelijk ook dat u zich aantoonbaar inzet om de identiteit van de veroorzaker te achterhalen. Is u dan ook een ongeval overkomen, doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie, start een buurtonderzoek of plaats een advertentie in de plaatselijke krant. Doet u dit niet of wacht u hier te lang mee (langer dan 14 dagen), dan kunt u wel eens achter het net vissen en vergoedt het Waarborgfonds Motorverkeer uw schade niet.
 
Meer informatie over het Waarborgfonds Motorverkeer kunt u vinden op hun website. Wilt u weten hoe wij u kunnen bijstaan bij een beroep op het Waarborgfonds Motorverkeer? Bel ons dan op telefoonnummer 050 – 7074 742 of e-mail naar info@smitjuridischadvies.nl. Wij hebben al vele mensen geholpen bij het indienen van een claim en helpen u daar ook graag bij.

Gerelateerde posts