Jillian Birza

Afscheid Jillian Birza

Vorige week was voor mij een bewogen week om meerdere redenen, maar vooral omdat het de week was waarin Jillian Birza haar stage bij mij afrondde. Haar aanwezigheid gaf mij nieuwe energie en een frisse kijk op het letselschaderecht. Ik heb Jillian met veel plezier begeleid en ik koester de stille hoop dat ik haar passie heb kunnen aanwakkeren voor het prachtige en belangrijke vak van belangenbehartiger šŸ˜‰
 
Wil je weten hoe Jillian haar stage bij mij heeft ervaren? Lees dan haar gedetailleerde verslag waarin ze haar ervaringen en inzichten deelt.
 
Zoals jullie misschien wel hebben gelezen in mijn introductieartikel, begon ik in september vorig jaar aan mijn stage bij Smit Juridisch Advies. In mijn introductieartikel heb ik me toen even kort voorgesteld, maar nu loopt mijn stageperiode af en wil ik graag mijn ervaring met jullie delen!
 
Wellicht heb je al een aantal artikelen voorbij zien komen die ik heb geschreven, waarin ik verschillende juridische onderwerpen heb behandeld. De focus lag hier natuurlijk op letselschade, een rechtsgebied waarin Smit Juridisch Advies is gespecialiseerd en ik me dankzij de diverse opdrachten die ik van Krista kreeg tijdens mijn stage goed in heb kunnen verdiepen.
 
Aanvankelijk wist ik niet precies wat ik kon verwachten aan het begin van mijn stage. Mijn enige ervaring met letselschade was mijn eigen letselschadezaak, een verkeersongeval. Gedurende deze stageperiode heb ik echter ontdekt dat letselschade veel breder is dan alleen verkeersongevallen. Mijn kennis en begrip zijn dan ook enorm gegroeid, mede dankzij het zelfstandig uitzoeken en uitleggen van juridische vraagstukken en het schrijven artikelen.
 
In het begin was mijn belastbaarheid een vraagteken. Ik schatte deze op zo’n 2 tot 3 uur, maar dankzij de juiste setting bij Krista op kantoor heb ik ontdekt dat ik mijn belastbaarheid kan vergroten tot 3-4 uur. Dit lijkt misschien niet veel voor anderen, maar voor mij is het een grote stap vooruit.
 
Gedurende de stage heb ik uiteenlopende taken uitgevoerd waar ik veel van geleerd heb. Een van die taken was het uitwerken van intakeverslagen, wat me fascineerde omdat elke letselschadezaak uniek is en ieder detail van invloed kan zijn op een zaak. Daarnaast schreef ik artikelen voor Krista’s nieuwsbrief, waarbij ik merkte dat het uitleggen van juridische onderwerpen aan anderen mijn eigen begrip vergrootte, omdat je natuurlijk eerst zelf alles uitzoekt en het daarna duidelijk voor anderen probeert te maken in een verhalend verslag.
 
Ik heb ook de kans gehad om mee te gaan naar intakegesprekken met nieuwe cliƫnten. Dit gaf me een dieper inzicht in wat voor impact een ongeval op iemands leven kan hebben en benadrukte het belang van een goede belangenbehartiger. Mensen zijn vaak kwetsbaar na een ongeval, zowel psychisch als fysiek, en een juridisch expert die je dan kan bijstaan en ondersteunen is dan heel belangrijk.
 
Krista betrok me intensief bij verschillende zaken en nam de tijd om me de verschillende stadia van een letselschadezaak uit te leggen. Van intakegesprekken tot het bereiken van een regeling met de wederpartij, ik heb een duidelijk beeld gekregen van het verloop van een letselschadezaak. In de relatief korte periode van september tot midden januari heb ik veel meer geleerd dan ik van tevoren had verwacht, dankzij de inhoudelijke taken en de goede uitleg die Krista mij gaf.
 
Mijn dank gaat uit naar Krista voor deze waardevolle stage-ervaring. Dankzij haar goede begeleiding heb ik de kans gekregen om mezelf te ontwikkelen ondanks mijn NAH. De persoonlijke en rustige setting op haar kantoor, aangepast aan mijn behoeften, hebben mijn ontwikkeling positief beĆÆnvloed. Al met al was mijn stage bij Smit Juridisch Advies een onvergetelijke en leerzame ervaring, en ik ben ervan overtuigd dat ik deze ervaring waarschijnlijk moeilijk ergens anders had kunnen vinden. Ik waardeer de tijd en aandacht die aan mij zijn besteed en ben dankbaar voor de inzichten die ik hier heb opgedaan. Mijn angst voor de stageperiode vanwege mijn hersenletsel bleek ongegrond, en ik heb bewezen dat ik meer kan dan ik in eerste instantie nog dacht te kunnen. Ook ben ik dankbaar voor Krista haar eerlijke feedback, die mij heeft geholpen om te groeien en mezelf te verbeteren. Ik kijk terug op een bijzonder leerzame periode die mijn zelfvertrouwen vergroot heeft en mijn interesse in het letselschaderecht heeft versterkt. Ik heb ontdekt dat letselschade mij erg boeit en overweeg serieus om me hier verder in te verdiepen in de toekomst. Deze stage heeft mijn carriĆØrevooruitzichten verrijkt en mijn interesse in de letselschadewereld zeker aangewakkerd. Daar ben ik Krista erg dankbaar voor!

Gerelateerde posts