Het coronavirus houdt ons allemaal in de greep. Of u nou corona heeft (gehad) of niet, het zijn zware tijden en er is veel onzekerheid. Heeft corona ook invloed op uw letselschadezaak? Helaas wel. Hoewel wij ‘gewoon’ uw zaak blijven behandelen, heeft corona weldegelijk gevolgen.
 
Geen huis- en kantoorbezoeken meer
Om de verspreiding van corona in te dammen leggen wij vanaf 16 maart 2020 geen huisbezoeken meer af. Dus geen intakegesprekken meer bij u thuis en ook gezamenlijke bezoeken met de wederpartij gaan niet door. Als alternatief maken wij gebruik van videobellen. Dat is niet ideaal, want fysiek contact heeft bij ons de voorkeur, maar werkbaar is het wel.
 
Juridisch spreekuur is gestopt
Ook zijn wij gestopt met ons juridisch spreekuur in ons pand aan de Paradijsvogelstraat 33 te Groningen. Erg jammer, want het juridisch spreekuur is er juist voor bedoeld om onze dienstverlening zo laagdrempelig mogelijk te houden.
 
Wat als u toch van ons juridisch spreekuur gebruik wilt maken? Dan kunt u ons bellen op 06-41334427. Wij zullen dan kijken of wij uw vraag telefonisch kunnen beantwoorden of dat wij doormiddel van videobellen een afspraak kunnen inplannen. En net als ons juridisch spreekuur, is deze dienstverlening kosteloos!
 
Medische zorg uitgesteld
Alle artsen en verpleegkundigen staan op scherp om de patiënten met corona te behandelen. Ze schuiven alles opzij om de vloedgolf aan coronapatiënten het hoofd te bieden en terecht, maar dat heeft grote gevolgen voor de zorg aan niet-corona patiënten. Die zorg wordt in veel gevallen uitgesteld. Wij zijn daar uiterst bezorgd over, want wij krijgen van meerdere cliënten het bericht dat hun ziekenhuisafspraak is verzet en op RTL-nieuws lazen wij het alarmerende bericht dat cardiologen de noodklok luiden. Door de uitbraak van het coronavirus meldt een groot deel van de mensen met hartklachten zich niet meer bij de huisarts of spoedeisende hulp
 
Als zorg – ook al is deze niet acuut – uitblijft, dan kan dat gevolgen hebben voor het herstelproces en de kwaliteit van leven. Dat kan dan weer invloed hebben op de hoogte van de schadevergoeding en de doorlooptijd van de zaak. Wij kunnen namelijk uw letselschadezaak pas goed afronden nadat alle behandelopties zijn uitgeput en er sprake is van een ‘medische eindsituatie’. Wordt zorg uitgesteld, dan betekent dat ook dat de afhandeling van uw zaak moet worden uitgesteld.
 
Als tip willen wij u dan ook meegeven: stel contact opnemen met uw (huis)arts niet uit! Vraag om hulp, als u dat nodig heeft.
 
Medische expertises uitgesteld
Medisch specialisten hadden het voor de uitbraak van de coronacrisis al druk. Deze werkdruk is door de coronacrisis alleen maar toegenomen. Wij verwachten dan ook dat medische expertises worden uitgesteld.
 
Gemiddeld duurt een medische expertise 2 tot 6 maanden. Dit zal door de coronacrisis langer duren. Hoe lang? Dat zal afhangen van de duur van de coronacrisis.
 
Invloed van de coronacrisis op Huishoudelijke hulp, Zelfwerkzaamheid en Verlies aan Verdienvermogen
Als u ernstig letsel heeft opgelopen, dan heeft dit vaak gevolgen voor uw huishouden en het verrichten van werkzaamheden in- en om het huis. Misschien dat het u niet meer lukt om de tuin zomer klaar te maken of om de boodschappen te doen. Hier moet u hulp voor inschakelen. Maar wat als deze hulp niet meer langs kan komen door het coronavirus? Gevolg: het huishouden wordt niet gedaan. Hoe wordt dit meegenomen in het berekenen van de schade? Op deze vraag hebben wij helaas geen pasklaar antwoord. Als dit aan de orde is, dan zullen wij samen met u op zoek gaan naar een oplossing. Uiteraard in overleg met de wederpartij.
 
Wellicht dat u door uw letsel uw werk niet meer kunt uitoefenen. U bent arbeidsongeschikt. Maar wat als uw werk door de coronacrisis sowieso al stil ligt? Moet hier bij de berekening van het Verlies aan Verdienvermogen rekening mee worden gehouden? Met andere woorden: lijdt u dan nog wel schade? Helaas is ook hier geen eenduidig antwoord op te geven. Wij verwachten dan ook dat er extra discussie zal ontstaan met de wederpartij.
 
Tot slot
Er valt niet onderuit te komen: de coronacrisis heeft gevolgen voor uw letselschadezaak. Doorlooptijden zullen langer zijn en wij verwachten extra discussie met de wederpartij over de hoogte van de schade.
 
In ieder individueel geval zullen wij ons best doen om de gevolgen te minimaliseren. In overleg met u zullen wij dan ook op zoek gaan naar praktische oplossingen. Samen staan wij sterk!
 
Heeft u vragen over uw letselschadezaak en corona? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 06-41334427 en info@smitjuridischadvies.nl.